ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟΥ!!!

Καμιά δεκαριά μέρες πριν, την Πέμπτη 14 Γενάρη, καθώς περνούσα από την Πανεπιστημιούπολη, έπεσα πάνω σε μια πραγματικά αλληλέγγυα κίνηση!

Στο δρόμο δίπλα από τις εστίες, επί της οδού Ταξίλου, βρισκόταν εν εξελίξει ο αποκλεισμός του ψητοπωλείου "Ψητόπουλος" από το σωματείο βάσης εργαζομένων δικύκλου.

Το ιστορικό έχει ως εξής...
Πριν τις γιορτές, εργαζόμενος μετανάστης, δικυκλιστής στο εν λόγω ψητοπωλείο, ζήτησε να του πληρωθούν μεροκάματα που του καθυστερούνταν, καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων. Ο εργοδότης του αρνήθηκε και στη συνέχεια απέλυσε τον εργαζόμενο με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά.
Παρόλα αυτά, έφτασε το βράδυ του αποκλεισμού στο μαγαζί του με ένα εντυπωσιακό SUV, όχι και τόσο αντίστοιχο με το αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας του Σωματείου Καθαριστριών κεντρικής Μακεδονίας που δέχτηκε επίθεση στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβρη του 2009, και το οποίο σχολιάστηκε από τον "xέρι-xέρι" ως ακριβό απόκτημα...

Άρα, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο "xέρι-xέρι", επαγωγικά συμπεραίνουμε ότι εκτός από την εύπορη (!!!) καθαρίστρια και ο "Ψητόπουλος" έχει το κατιτίς του...εκτός βέβαια από τα 4 ψητοπωλεία που εκμεταλλεύεται!

Ο εν λόγω εργαζόμενος είναι και στο προεδρείο του σωματείου για ευνόητους λόγους.
Αποκλεισμός του μαγαζιού είχε ξαναγίνει και μετά την απόλυση, και έχει ήδη δημιουργηθεί κλίμα στη γειτονιά. Πολλοί περαστικοί ενημερώθηκαν από τις προκηρύξεις των παιδιών του σωματείου, και σχεδιάζεται και νέος αποκλεισμός στη συνέχεια. Κανείς από τους διερχόμενους δεν μπήκε για σουβλάκια, τουλάχιστον όσο ήμουνα εγώ εκεί, και το highlight της βραδιάς ήταν η απειλή προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ότι αν βγουν να μιλήσουν με τους απέξω θα έχουν προβλήματα...

Δεν έλειψαν και οι βόλτες, στο σημείο, των γραφικών της ομάδας Δ, τους οποίους πλέον έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε παντού και με κάθε αφορμή, έτοιμους να επιβάλλουν "το νόμο και την τάξη"...Αφού βέβαια είδαν ότι γίνονταν μια ειρηνική διαμαρτυρία στην οποία δεν μπορούσαν να κάνουν τους γνωστούς τραμπουκισμούς τους, δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω.

Άντε, και σ´άλλα τέτοια με επιτόπου δράση των εργαζομένων κι όχι διαμεσολάβηση από εργατοπατέρες.
Αναμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε ελεύθερα

Translation