Μέσα από άμεση δράση δημιουργήθηκε ένα νέο πάρκο στα Εξάρχεια

εκδηλωσεις στο παρκο Ζ. Πηγης, Ναυαρίνου, Χ.Τρικούπη
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ( Ζ.ΠΗΓΗΣ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ)
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 5.00 ΜΜ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ από το ΠΑΡΚΟ προς το ΤΕΕ.




Oι πολίτες παίρνουν την πόλη στα χέρια τους. Δράση και γλέντι στο πρώην πάρκινγκ του ΤΕΕ στα Εξάρχεια

δημοσιεύτηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου από Εμείς Εδώ και Τώρα και για Όλους Εμάς
Μέσα από άμεση δράση δημιουργήθηκε ένα νέο πάρκο στα Εξάρχεια

Αντιμέτωποι με την αδιαφορία του Δήμου, αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε την πρωτοβουλία και να δράσουμε άμεσα ώστε να μην αφήσουμε έναν ακόμα υπαίθριο χώρο να γίνει τσιμέντο.

Όλοι εμείς, κάτοικοι των Εξαρχείων και άλλων γειτονιών της Αθήνας, κρίναμε πως με τη δημιουργία πάρκου στο χώρο του πρώην πάρκινγκ θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Σπάσαμε, λοιπόν, τα τσιμέντα και φυτεψαμε δέντρα, δημιουργώντας έναν ζωντανό χώρο πρασίνου, έκφρασης και παιχνιδιού.
Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο το νέο πάρκο που έχει δημιουργηθεί.
athens.indymedia.org foto

http://indy.gr foto

Το Πάρκινγκ τους Πάρκο μας tvxs video
flickr photos

Μια πρωτόγνωρη εκδήλωση, δράση γλέντι και ότι μπορείτε να φανταστείτε έγινε σήμερα στο πρώην πάρκινκγ ιδιοκτησίας του ΤΕΕ στη Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου.

­Πάρα πολλοί, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τον χώρο που διεκδικούν οι πολίτες για πάρκο. Από το πρωί, με εργαλεία, κοπτικά, κομπρεσέρ κ.α. άρχισαν να σπάνε την άσφαλτο και να ανοίγουν τρύπες για να φυτευτούν τα δέντρα που είχαν αγοραστεί. Ταυτόχρονα αφαίρεσαν και μέρος των ταμπλό που περιέφραζαν το χώρο, από την πλευρά Ζωοδόχου Πηγής και Ναβαρίνου. Δεκάδες άτομα δούλευαν πυρετωδώς και πραγματικά στο τέλος μετέτρεψαν τον χώρο σε ένα μικρό αυτοσχέδιο πάρκο. Κάθε άλλο παρά συμβολική ήταν η κίνηση. Τα μικρά παιδιά το διασκέδαζαν περισσότερο απ’ όλους, ενώ τα ακόμα μικρότερα ζωγράφιζαν σε συγκεκριμένο χώρο με χρώματα. Οι μεγαλύτεροι, αν δεν δούλευαν, έτρωγαν και έπιναν κρασί, χάζευαν και μιλούσαν με φίλους, άλλοι έπαιζαν βόλεϊ. Μιλάμε για πανδαισία. Δύο ξυλοπόδαρες μάζευαν χρήματα για την στήριξη της προσπάθειας, ενώ άλλοι έπαιζαν μουσική. Σε κάποια στιγμή έφτασε και μικροφωνική και αργότερα θα ακολουθούσε συναυλία. Στην είσοδο τραπεζάκι είχε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων που μάζευε υπογραφές για το θέμα. Δηλαδή να μην χτιστεί ο χώρος των 2 στρεμμάτων, αλλά να απαλλοτριωθεί και να γίνει πάρκο. Σε μια περιοχή που δεν έχει ούτε πλατεία της προκοπής.

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψει κανείς την εκδήλωση-δράση που έγινε σήμερα γιατί δεν έχει προηγούμενο. Εύγε σε όλα τα παιδιά που φρόντισαν να γίνει. Ας ελπίσουμε αυτή να είναι η αρχή μιας μάχης που θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί με τους αλλεργικούς στο πράσινο που διοικούν το δήμο και το πιο αυτονόητο αίτημα μόνο με πόλεμο το κερδίζεις.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα από το blog της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων.

Χθές στις 7:00μ.μ. στη μεσολογγίου τοποθετήθηκε σε τοίχο το δώρο των ζαπατίστας για το δεκέμβρη

5 σχόλια:

  1. Αξίζουν πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή και εύχομαι να μην πέσει θύμα του πάρκινγκ του ΤΕΕ το αυτοσχέδιο πάρκο. Έχω την τύχη να ζω εκεί ακριβώς με τη φίλη μου και το παιδί της, το οποίο ευχαριστήθηκε πολύ το νέο του πάρκο, το οποίο βλέπουμε καθημερινά από τα υπνοδωμάτιά μας.
    Δε σας κρύβω όμως ότι τις τελευταίες μέρες, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό για το πάρκο, αντί για ικανοποίηση και χαρά ατενίζουμε με φόβο κάθε βράδι που έρχεται αφού πλέον είναι αδύνατο να κοιμηθούμε τη νύχτα και, το χειρότερο, το παιδί που πρέπει να κοιμάται από τις 9 το βράδι, το αργότερο, ξυπνάει διαρκώς (όπως και εμείς) από τη φασαρία που γίνεται ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, από εκείνους που μαζεύονται κάθε βράδι στο νέο πάρκο οι οποίοι αδιαφορώντας ή αγνοώντας ότι υπάρχουν κανονικοί κάτοικοι στην περιοχή φωνάζουν, σπάνε λαμαρίνες και μπουκάλια, σπάνε ξύλα για να τα κάψουν στην φωτιά, φωνάζουν δυνατά μεταξύ τους, βρίζονται ή βάζουν δυνατά μουσική μέχρι τις 5 ή 6 το πρωί κοπανώντας αντικείμενα.
    Το παρκάκι έχει αρχίσει να γίνεται ο εφιάλτης μας και κάθε νύχτα παρακαλάμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να βρέξει μήπως και κατορθώσουμε να κοιμηθούμε και εμείς και το μικρό...
    Θα ήθελα να πω σε όλους όσοι πήραν αυτήν την πρωτοβουλία, μαζί με τα πολλά μπράβο, ότι η αξία της για εμάς τους κατοίκους των Εξαρχείων που αγαπάμε τη γειτονιά μας και δε τη θέλουμε όμηρο ΚΑΝΕΝΟΣ αλλά χώρο ζωής και δράσης για ΟΛΟΥΣ, ότι θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Δε θέλουμε άλλο ένα παρκάκι αποκλεισμένο για τους κατοίκους των Εξαρχείων για χάρη της εκτόνωσης κάθε πικραμένου αλλά ένα χώρο όπου θα παίρνουμε μία ανάσα, έναν χώρο που θα σεβόμαστε και μας σέβεται. Την διαφορά την κάνει μονάχα ο πολιτισμός και αν το αυτοσχέδιο πάρκο γίνει εχθρικό για εκείνους στο όνομα των οποίων έγινε, τότε η απογοήτευση θα είναι διπλή.
    Κάνω έκκληση σε όλους να σκεφτούν και εμάς, τους κατοίκους των Εξαρχείων, που δε θέλουμε να εγκαταλείψουμε τη γειτονιά για κάποιο μικροαστικό προάστιο, όσο εχθρική και αν έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για εμάς και για τα παιδιά. Δε θέλουμε να ζούμε άλλο με το φόβο, απ' όπου κι αν προέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι γνωρίζετε για το Χουδέτσι, το Ross Daly, ή ενδιαφέρεστε να συνεχίσουν να υπάρχουν μη κερδοσκοπικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες διαμαρτυρηθείτε στις δ/νσεις που αναφέρονται παρακάτω. Αυτή είναι η δράση στην οποία μας καλούν οι άνθρωποι. Κοινοποιήστε και δημοσιοποιήστε τη δράση.

    Προσωπικά -πέρα από οποιαδήποτε κοινά σχόλια για το Ross Daly (τον οποίο δυστυχώς δε γνωρίζω προσωπικά)- έχω να καταθέσω πως από τη μικρή επαφή που είχα με τους ανθρώπους της κοινότητας (δε μ' αρέσει ο χαρακτηρισμός δήμος...) κατά τη διάρκεια 2 φεστιβάλ (με τη βιωματική έννοια του όρου κι όχι την άλλη την εκφυλισμένη) στην Κάτω Βρύση Αστριτσίου (στην περιοχή) ανακάλυψα μιαν εστία δυνατών εργατών και ταυτόχρονα ευαίσθητων καλλιτεχνών μα και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων όσον αφορά στα κοινά και στα από κοινού... Όχι πως είναι οι ίδιοι που διοργανώνουν και το Λαβύρινθο, αλλά όπως φαίνεται εκεί ο τόπος στάζει μέλι.


    http://www.labyrinthmusic.gr


    Αγαπητοί φίλοι

    Με μεγάλη λύπη σας πληροφορώ ότι, λόγω έλλειψης του παραμικρού ενδιαφέροντος και συνεπώς της στοιχειώδους στήριξης τοπικών και εθνικών φορέων που σχετίζονται με τον πολιτισμό, αναγκάζεται το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος να κλείσει και να θέσει τέλος σε όλες του τις δραστηριότητες πέρα των 5 ήδη ανακοινωθέντων σεμιναρίων των Ζohar Fresco (Kρουστά, 18-23/3), Daud Khan Sadozai (Rabab του Αφγανιστάν 24 – 29 /3) στη Λευκάδα, και των Pedram Khavar-Zamini (Περσικό Τόμπακ 31/3 – 4/4), Σωκράτη Σινόπουλο (Πολίτικη Λύρα 6 – 11/3), και Ross Daly (Μουσική Ομάδα 28/4 – 3/5) στο Χουδέτσι, Ηρακλείου, Κρήτης.

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, η κύρια δραστηριότητα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος είναι η διοργάνωση σεμιναρίων και master-classes με κορυφαίους δασκάλους από όλο τον κόσμο και με τη συμμετοχή περίπου 350 με 400 μαθητών κάθε χρόνο από τουλάχιστον 35 διαφορετικές εθνικότητες. Τα σεμινάρια αυτά δουλεύουν κάτω του κόστος καθώς εμείς που τα διοργανώνουμε δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος. Μας ενδιαφέρει μονάχα η υπηρεσία που προσφέρουμε στους μαθητές μας και στην ίδια τη μουσική. Οι μαθητές είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία άνθρωποι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που ήδη κάνουν μεγάλες θυσίες να ανταποκριθούν στη σχετικά χαμηλή τιμή που είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από αυτούς (250€ για 6 μέρες μαθημάτων και διαμονής!).

    Παρόλες τις προσπάθειες μας να συνάψουμε μια κάποια συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της πολιτείας (Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Νομαρχία Ηρακλείου κλπ), δυστυχώς δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον οι συγκεκριμένοι ούτε καν να συναντηθούν μαζί μας πόσο μάλλον να συνεργαστούν. Το μόνο που θέλουμε από αυτούς είναι να συμμετέχουν και αυτοί στο κόστος των σεμιναρίων ώστε να μην περνάει όλο αυτό το οικονομικό βάρος στους μαθητές που δεν μπορούν να το αντέξουν. Μέχρι φέτος ο βασικός μας συνεργάτης σε αυτή τη προσπάθεια, ο Δήμος Νίκος Καζαντζάκης (ο διαχειριστής του ΜΕΛ), κάλυπτε μοναχός του το οικονομικό έλλειμμα ( μεταξύ €35,000 και €45,000 ετησίως για τα 25 – 30 καλοκαιρινά σεμινάρια της Κρήτης). Τα τελευταία δυο χρόνια συνάψαμε μια περιορισμένη αλλά θετική συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας ο οποίος μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε 4 σεμινάρια στο χώρο του στη διάρκεια του χειμώνα.

    Από φέτος ο Δήμος Νίκος Καζαντζάκης δηλώνει αδυναμία να συνεχίζει να καλύπτει τα όσα μέχρι τώρα κάλυπτε και έτσι μένουμε χωρίς τα απαραίτητα οικονομικά μέσα να πραγματοποιήσουμε το φετινό κύκλο εργασιών μας. Ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, ο κ. Ρούσος Κυπριωτάκης μας βεβαιώνει ότι, παρά τις επίμονες προσπάθειες του ιδίου και των συνεργατών του να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον και η στήριξη των τοπικών και εθνικών φορέων που σχετίζονται με τον πολιτισμό προκειμένου να συνεχίζεται η προσπάθεια που γίνεται στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματα αυτά. Συνεπώς το Μουσικό Εργαστήρι δεν έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει όλες του τις δραστηριότητες και να κλείσει.

    Το χωριό Χουδέτσι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό εξαιτίας των δραστηριοτήτων του Μουσικού Εργαστήριου Λαβύρινθος που έχει αναδειχθεί πλέον σε έναν πολύ σοβαρό μοχλό ανάπτυξης τόσο για το ίδιο το χωριό όσο για όλη την περιοχή. Οι μαθητές και η δάσκαλοι του ΜΕΛ διδάσκουν σε μουσικές σχολές και πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και αλλού ταυτόχρονα συμμετέχοντας δημιουργικά και καθοριστικά σε πολλές από τις κορυφαίες παραγωγές που έχουν να κάνουν με την σοβαρή αξιοποίηση στοιχείων της παγκόσμιας παραδοσιακής μουσικής στη σύγχρονη δημιουργία. Η ίδια η Κρήτη εξελίσσεται σε τόπο συνάντησης, διαλόγου και δημιουργικής επεξεργασίας των μουσικών παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ασίας . Και όμως, η πολιτεία αδιαφορεί…. Το οικονομικό έλλειμμα είναι για αυτούς ένα ευτελές ποσόν για ένα τέτοιο έργο πολιτιστικής και τοπικής ανάπτυξης και η μέχρι τώρα αδιάφορη έως και αρνητική στάση τους μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε και να ακολουθήσουμε ακόμα οποιαδήποτε πρόταση δράσης προκειμένου να συνεχίζει το έργο του ο Λαβύρινθος εκτός από τις εξής τρεις:

    1) Η αύξηση της τιμής των σεμιναρίων σε βάρος του μαθητή.

    2) Η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ΜΕΛ.

    3) Η οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα της διδασκαλίας

    Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές και τους δασκάλους που όλα αυτά τα χρόνια μας τίμησαν με την παρουσία και με την εμπιστοσύνη τους καθώς και τους Δήμους Νίκου Καζαντζάκη και Λευκάδας που έκαναν ό,τι μπορούσαν να στηρίξουν το έργο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

    Εάν οποιοσδήποτε αναγνώστης αυτού του μηνύματος θέλει να εκδηλώσει τη δική του ενόχληση για την εξέλιξη αυτή, προτείνω να στείλει ένα email διαμαρτυρίας σε κάποια από τις ακόλουθες διευθύνσεις, ή και σε όλες .

    1) Περιφέρεια Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/contact.asp?id=4&category=19

    2) Νομαρχία Ηρακλείου: nairakl1@otenet.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
    3) ΤΕΔΚ Νομου Ηρακλειου tedk@otenet.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

    4) Υπουργείο Πολιτισμού: http://www.yppo.gr/0/gcontact.jsp
    5) Δήμος Ν.Καζαντζάκη http://www.dimos-nikoskazantzakis.gr/contact.html



    Να είσαστε καλά
    Ross Daly

    Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής

    του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xairomai para poly ..giati an kai oi “artiries einai kata to 90% voulwmenes ..to aima vriskei tropo kai kyla” .

    Kathysterimena kai pros megali mou ekpliksi kai xara ,anakalypsa tin yparksi sas !!!

    Exw xronia ena oneiro..

    NA DW TON KOSMO NA SPAEII TA TSIMENTA KAI NA LEYTERWNEI TO XWMA NA ANASANEI..

    NA SPAEI TA TSIMENTA KAI NA FYTEVEI LOULOUDIA..



    TO ONEIRO MOU SKONTAFTE STA ONEIRA TWN ALLWn.



    TA ONEIRA TOU NEO ELLINA ,EINAI EMPNEYSMENA APO THN MENEGAKI KAI TON LAZOPOULO..



    PRIN 1 XRONO EPESE STA XERIA MOU ENA Ar8RO ..

    ENA MPOULOUKI NEOI VGAINAN KRYFA TA VRADIA

    STOUS DROMOUS THS GERMANIAS & FYTEVAN LOULOUDIA…





    EDW POTE THA ERTHEI H ANOIKSH??



    Sygxaritiria gia tin prospatheia..



    eytyxws pou akoma yparxoume xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΤΕΕ

    Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, κάτοικοι των Εξαρχείων και άλλων γειτονιών της Αθήνας, κρίνοντας πως με τη δημιουργία πάρκου στο χώρο του πρώην πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδ. Πηγής θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής στην πόλη, οικειοποιήθηκαν το οικόπεδο, φυτέψαν πορτοκαλιές, λεμονιές, ελιές και άλλα δέντρα, δημιουργώντας έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου, έκφρασης και παιχνιδιού.

    Η δυνατότητα δημιουργίας ενός δημόσιου χώρου πρασίνου στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχε εδώ και δεκαεννιά χρόνια. Το οικόπεδο αυτό ανήκει στο ΤΕΕ το οποίο το 1990 - σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (1203/15.5.90) - είχε προσφέρει το οικόπεδο στο δήμο Αθηναίων για να το κάνει πλατεία, ζητώντας να αποζημιωθεί με τίτλο μεταφοράς συντελεστή δόμησης και αυτός ο συντελεστής να μεταφερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι.

    Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων (1673/7.11.90) αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του ΤΕΕ τονίζοντας ότι η προτεινόμενη «μετατροπή του χώρου κρίνεται απαραίτητη επειδή το οικόπεδο αυτό είναι κατάλληλο για τη δημιουργία πλατείας, σε μια κεντρική πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστους χώρους».

    Ως συνήθως, όμως, ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια αδράνησε καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσης του. Το οικόπεδο λειτουργούσε ως υπαίθριο ιδιωτικό πάρκινγκ του οποίου η μίσθωση έληξε. Έτσι βρεθήκαμε σήμερα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο οικοδόμησης του οικοπέδου.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

    Παρακαλούμε προσθέστε τον αριθμό μητρώου ΤΕΕ
    Προωθήστε σε όσους μηχανικούς γνωρίζετε

    Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι

    Sincerely,

    The Undersigned

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδώ και 1 περίπου μήνα έχουμε καταλάβει το πρώην info cafe στην πλατεία Γαρδένια, χώρο δημοτικό που η δημοτική αρχή "αξιοποιούσε" όλα τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά θέλει να "επαναξιοποιήσει". Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άφησε φέσι 300.000 ευρώ περίπου, το info έκλεισε, συλλογικότητες (επιτροπές κατοίκων, πολιτικές ομάδες κτλ) που χρησιμοποιούσαν το χώρο έμειναν άστεγες κτλ. Η συζήτηση για την οικειοποίηση του χώρου από τους κατοίκους είχε ανοίξει από τις αρχές του Δεκέμβρη και ο ίδιος ο Δεκέμβρης άλλαξε τα δεδομένα και τους χρόνους της συζήτησης. Πριν την κατάληψη του χώρου από την Πρωτοβουλία κατοίκων για τη χρήση του ίνφο (η συνέλευση που προηγήθηκε δηλαδή) ο χώρος άνοιξε για 10 μέρες περίπου ως κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης στους φυλακισμένους του Δεκέμβρη, την Κ.Κούνεβα και τη Γάζα και ήδη είχε φανεί το θετικό κλίμα από τον κόσμο της γειτονιάς για ένα τέτοιο εγχείρημα.

    Στον περίπου 1 μήνα που λειτουργεί ο χώρος έχουμε οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις (παιχνίδι, προβολές ταινιών για παιδιά), συναυλίες, πάρτι, συζητήσεις, στο χώρο βρήκαν στέγη διάφορες συλλογικότητες (επιτροπές κατοίκων, ποδηλάτες/ισσες ανατολικής αττικής, φοιτητικοί σύλλογοι), τακτικοί θαμώνες κάποιας ηλικίας, άνθρωποι καθημερινοί της γειτονιάς. Θέλουμε αυτός ο χώρος να λειτουργεί από τους κατοίκους για τους κατοίκους, καθένας και καθεμία να βρουν το χώρο τους εκεί, να φέρουν ιδέες, να οργανώσουν κάτι, να οικειοποιηθούν το χώρο. Παράλληλα απευθυνόμαστε και σε ομάδες που αναζητούν ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας.

    Είμαστε πολύ μακριά από το να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο στη γειτονιά με ανθρώπους που μαζικά θα υπερασπιστούν το χώρο στα αντίθετα σχέδια της δημοτικής αρχής αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους όρους για κάτι τέτοιο. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα εξωστρέφειας (αφισοκολλήσεις, μοίρασμα φυλλαδίων στη γειτονιά, κουβέντα με κόσμο κτλ).Θα θέλαμε να σας κάνουμε μια πρόταση να έρθετε στο χώρο και να δείτε αν μπορείτε να οργανώσετε κάτι ή και να σκεφτείτε μια πιο μόνιμη σχέση με το χώρο (αν σκέφτεστε να απλωθείτε στις γειτονιές π.χ.). Η επόμενη συνέλευσή μας είναι την Τρίτη 19/3 στις 19.00 όπου μπορείτε να ρθειτε και να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολιάστε ελεύθερα

Translation