η λεξη ειναι ΝΤΡΟΠΗ

Οι τίτλοι τέλους για τον καταυλισμό της οδού Ευρώτα, έπεσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου, έπειτα από μια καλά οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία προχώρησε στην απομάκρυνση των αλλοδαπών και τοπ γκρέμισμα των παραπηγμάτων, τα οποία λίγο αργότερα παραδόθηκαν στις φλόγες, με μάρτυρες να λένε ότι ήταν εμπρησμός από αλλοδαπούς.

Η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον καταυλισμό, με ενισχύσεις δυνάμεων από Αθήνα και άλλες περιοχές . Αρχικά, έγινε έλεγχος του χώρου, με σκυλιά για ανίχνευση ναρκωτικών ή εκρηκτικών και στην συνέχεια οι αστυνομικοί έλεγξαν τους 200 περίπου μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή. Περίπου 40 ανήλικοι, μεταφέρθηκαν σε ειδικό Κέντρο στην περιοχή της Κόνιτσας, ενώ 15 περίπου αλλοδαποί που διέθεταν τα σχετικά έγγραφα παραμονής, πήραν το δρόμο για κεντρικό ξενοδοχείο στην Πάτρα, όπου θα φιλοξενηθούν. Οι υπόλοιποι που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας οδηγήθηκαν σε διάφορες περιοχές για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Στον χώρο του καταυλισμού, βρέθηκαν την ώρα της επιχείρησης και αλληλέγγυοι στους μετανάστες, 4 εκ των οποίων οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών για εξακρίβωση στοιχείων.

Το γκρέμισμα και η φωτιά

Μηχανήματα στην συνέχεια κατέφθασαν στον χώρο και ξεκίνησαν το γκρέμισμα των παραπηγμάτων, όπου επί τουλάχιστον 12 χρόνια διέμεναν μετανάστες, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ξαφνικά, όμως και ενώ οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη, παραπήγματα που ήταν προς την μεριά του Μείλιχου ποταμού, τυλίχτηκαν στις φλόγες, οι οποίες σε χρόνο μηδέν επε3κτάθηκαν σε όλα τα παραπήγματα, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών. Μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι εκρήξεις που ακούστηκαν από φιάλες υγραερίου, παρά το ότι οι Αρχές είχαν προλάβει να απομακρύνουν τουλάχιστον 50 μπουκάλες. Από την φωτιά γλίτωσαν μόλις 4 παραπήγματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε δυο τουλάχιστον προσαγωγές αλλοδαπών, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεκίνησαν την φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 εμ

2 σχόλια:

  1. Εδώ και χρόνια υπήρχε ο απαράδεκτος καταυλισμός των Αφγανών
    λαθρομεταναστών στην Πάτρα.
    Αυτοσχέδια παραπήγματα στα οποία υποτίθεται ότι ζούσαν άνθρωποι.
    Οι συνθήκες υγιεινής παραπάνω από άθλιες και μόνο τα δέντρα δίπλα
    στις παράγκες είχαν ωφεληθεί από την ανθρώπινη κοπριά.
    Όσοι είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες και να έχουν σπίτια
    κοντά στην εστία μόλυνσης και όχι μόνο είχαν απελπιστεί.
    Την ώρα που οι μπουλντόζες της Νομαρχίας καθάριζαν την περιοχή
    οι αρουραίοι πεταγόντουσαν από τις φωλιές τους.
    Έμοιαζαν με μεγάλες γάτες.
    Κανένας εδώ και χρόνια δεν άγγιζε τον καταυλισμό φοβούμενος
    τους Αλαβάνους αλλά και την Αλέκα που στενοχωρήθηκε εχθές
    και έβγαλε και αυτή ανακοίνωση για να δικαιολογήσει
    το εκλογικό της ποσοστό θεωρώντας απαράδεκτη την ενέργεια
    της Νομαρχίας.
    Ζήτησε να δοθούν χαρτιά στους λαθραίους να πάνε
    σε όποια Χώρα θέλουν.
    Άραγε αυτοί οι Πολιτικοί σε ποιό Κόσμο ζούν;
    Oι λαθραίοι θα οδηγηθούν σε καταυλισμούς συγκέντρωσης.
    Αθηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός δημιούργησε την μόλυνση; γιατί έφυγαν από την χώρα τους, ποιανών κυβέρνηση συμμετέχει με στρατό στον πόλεμο στην ΄χωρα τους, σε ποιούς δούλευαν με ασήμαντα μεροκάματα όλα αυτά τα χρόνια; ποιοί τους οδήγησαν να ζουν έτσι; Εσύ είσαι εστία μόλυνσης στην πατρίδα μου και ούτε ξέρεις γιατί είσαι δυστυχισμένος και η μόνη σου χαρά είναι το τυποποιημένο παραθαλάσιο που έφτιαξες (και με την δουλειά τους) για να κλείνεσαι και να χαζεύεις την χρόνια άνια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολιάστε ελεύθερα

Translation