Ανακοίνωση

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα

Χθές Τετάρτη 18 Φλεβάρη έγινε παρέμβαση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και της πρωτοβουλίας 90 πρωτοβάθμιων σωματείων για την Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ενημερώσαμε τις συναδέλφους καθαρίστριες για τις δράσεις μας για την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα στο χώρο των συνεργείων καθαρισμού, τις καλέσαμε να παλέψουν μαζί με την ΠΕΚΟΠ, για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους δημόσιους οργανισμούς και να προσληφθούν όλες ως μόνιμο προσωπικό.

Στη συνέχεια συναντήσαμε το Διοικητή του Νοσοκομείου, Κοσμόπουλο Αθανάσιο, ο οποίος δήλωσε ότι, όποτε η Διοίκηση επιχείρησε να ελέγξει την εταιρεία «Αριάδνη Ηλία ΕΠΕ», η εταιρεία επικαλέστηκε τα «προσωπικά δεδομένα». Καταθέσαμε τα Δελτία Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (13/09/2007 και 17/04/2008) από τα οποία προκύπτει ότι η εταιρεία παραβιάζει την εργατική νομοθεσία (μη χορήγηση/επίδοση εξοφλητικών αποδείξεων, μη χορήγηση εβδομαδιαίας αναπαύσεως, μη γνωστοποίηση των όρων της ατομικής σύμβασης απασχόλησης). Ο Διοικητής δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τους ελέγχους από το ΣΕΠΕ και πως τώρα που ενημερώνεται δεν μπορεί να ακυρώσει τη σύμβαση έργου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, γιατί αυτή την στιγμή… δεν υπάρχει σύμβαση. Επίσης, επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας: «δεν είμαι πρόχειρος» στο απόσπασμα της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου που καταθέσαμε και από το οποίο προκύπτει απόφαση του ΔΣ του ΨΝΑ να κάνει βλαπτική μεταβολή της αρχικής σύμβασης έργου και να μειώσει από 6 σε 5 τις ώρες εργασίας των καθαριστριών χωρίς η σύμβαση να τροποποιηθεί … Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Επίσης, ζητήσαμε να μάς δώσει τη σύμβαση έργου που έχει υπογράψει το ΨΝΑ με την Αριάδνη και δεσμεύτηκε ότι θα την στείλει στα γραφεία της ΠΕΚΟΠ. Το μεσημέρι οι συναδέλφισσες της ΠΕΚΟΠ στα γραφεία τους έλαβαν απάντηση από τη διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας του ΨΝΑ Γ. Καπιζιώνη με την οποία δηλώνει ότι το αίτημά μας παραπέμπεται στην… αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων… Κατά παράβαση του άρθρου 5 του 2690/99 ο διοικητής αρνείται να δώσει στην ΠΕΚΟΠ δημόσια έγγραφα.

Ό,τι και να κάνουν το δουλεμπόριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα καταργηθεί.

  • Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας
  • Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες
  • Κανένας εργαζόμενος ενοικιαζόμενος
  • Νίκη στον αγώνα της ΠΕΚΟΠ

2 σχόλια:

  1. την κυριακή ισχύει το ραντεβού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΙΝΕΛΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολιάστε ελεύθερα

Translation